12.10.2011 13:03

keď nemáte kam pichnúť

..pichnite si do steny. Alebo do USB-čka. Alebo do oboch naraz.

Umelecký projekt Arama Bartholla s názovm Dead Drops nájdete na piatich miestach po celom New Yorku. Zo stien trčia USB-konektory, do ktorých môžete nahrať ľubovoľný obsah a tiež si stiahnuť všetko, čo nahrali ľudia pred vami. Aram sa preslávil výskumom vzťahov medzi digitálnym a fyzickým svetom. Dead Drops nie je len umeleckým projektom a novou formou umenia, ale hlavne nástrojom pre získanie výsledkov - čo ľudí zaujíma, aké dáta sa budú sťahovať a kde je budúcnosť internetových dát. 

V pláne je rozšíriť tento projekt do ďalších miest, sledovať jeho vývoj a oboznámiť ľudí s primárnou úlohou projektu - vytvoriť anonymnú off-line sieť pre zdieľanie informácií na verejných priestranstvách a importovať túto inováciu do každodenného života - podobne ako wifi free zóny,  hľadanie prostredníctvom GPS súradníc alebo Tracking hry.

 

Čo dodať? Skúste si nahrať na USB-čko ľubovoľný film, hudbu alebo textový dokument a pošlite svoje lacné, najviac 2MB USB-čko na týždennú dovolenku po kancelárii s odkazom, nech na neho každý niečo nahrá. Aj Veverička z Marsu je zvedavá. Napíšte jej

 

 

—————

Späť


Kontakt

Veverička z Marsu

Napíšte nám na našu adresu: