03.11.2011 21:16

Jedálniček veveričky z Marsu!

 

Za oknami prúdi jeseň a čoskoro zaklope aj zima, a preto by aj naše jedálničky mali byť prispôsobené tomuto obdobiu. Treba si dávať veľký pozor na prísun vitamínov a posilnenie imunitného systému.  A takisto málokto vie, že práve jesenné mesiace sú vhodným obdobím pre každého, kto chce začať s redukčnou diétou a s pohybom! S chudnutím by mali začať aj tí, ktorí potrebujú do budúceho leta zhodiť čo najviac kilogramov.

Strava by teda mala obsahovať čo najviac „horúcich“ potravín - červená fazuľa, čili papričky, ryža, cesnak, špargľa, šampiňóny, hovädzie, bravčové, baranie a kuracie mäso, ryby, vajcia, orechy, med, ďatle, pistácie, pohánka, ďumbier, celozrnné jedlá, kukurica, sladká zelenina, strukoviny kombinované s tymiánom, rascou, materinou duškou, cibuľou a cesnakom, apod. 

Nateraz  by sme z organizmu mali vyradiť údeniny, sladkosti, mastné a vyprážané jedlá, kravské mlieko, mliečne výrobky a obilniny obsahujúce lepok.

Potraviny pripravujeme viac tepelne upravené, čiže ich dusíme, varíme a pečieme. To isté platí aj pre zeleninu a ovocie – vhodnejšie sú varené alebo teplé.

Treba prijímať množstvo vlákniny, jesť veľa ovocia (počas jesene aspoň 1 jabĺčko za deň), zeleniny – tekvica, kapusta či cuketa a hríbov.

Pite tiež skôr teplé nápoje ako studené. Vyberajte si viac teplú kávu a čaje ako studené malinovky a džúsy.

 

Prajeme veľa šťastia s novým vesmírnym jedálničkom :)

 

 

 

—————

Späť


Kontakt

Veverička z Marsu

Napíšte nám na našu adresu: