13.10.2011 11:04

Ako proti jesennej únave

Chladné počasie, vstávanie za tmy a vracanie sa domov za ešte väčšej tmy, nedostatok slnka a prechladnutie - to všetko na nás pôsobí únavne a možno aj trošku depresívne. Ako sa ochrániť pred jesennou únavou a vyhorením si prečítate v nasledujúcom článku. 

Farby

Jedným z najdôležitejších aspektov dobrej nálady sú farby. Obklopte sa farebným oblečením, farebnými kvetmi, zájdite si na prechádzku do lesa medzi opadané lístie, zaobstarajte si farebný dáždnik (alebo aspoň dáždnik) a dajte si do práce na stôl rastlinku. Vaše ovzdušie sa viac prekysličí a vaša nálada hneď stúpne o dve poschodia.

Životospráva

Privstaňte si o 10 minút skôr, spravte si ovocný čaj, výdatné raňajky a nalaďte sa na dnešný deň. Počas dňa konzumujte čo najviac ovocia a zeleniny, spravte si druhý čaj :), jedzte oriešky (zlepšujú činnosť mozgu a jedia ich aj veveričky!).

Voľný čas a dobitie energie

Voľný čas na seba a svoje aktivity si musí vedieť urobiť každý. Nie je to ani tak vec času samotného, ale vec organizácie. Každý deň si nájdite aspoň hodinku pre seba - ponorte sa do vane, zájdite si zabehať alebo choďte s kamarátkami do sauny (príjemná rada pre obe pohlavia), prečítajte si niečo z knihy, ktorá leží pri posteli alebo sa váľa v kabelke. Začnite realizovať svoje sny, nájdite si maličkosť, ktorá vás robí šťastným a snažte sa venovať sa jej každý deň aspoň malú chvíľu. 

 

No a nakoniec pár rád prenesených do praktického života - čo odporúča Veverička z Marsu.

1. urobiť si tukové zásoby na zimu (kabáty sú drahé a pizza je super)

2. Obklopiť sa farbami a ísť na prechádzku

3. Pohybová aktivita - tanec 

4. Spoločenské aktivity a stretávanie sa s kamarátmi

 

Krásnu jeseň! 

—————

Späť


Kontakt

Veverička z Marsu

Napíšte nám na našu adresu: